Περισσότεροι από 700.000 τόνοι υπό διαχείριση ετησίως στις εγκαταστάσεις της ΗΛΕΚΤΩΡ σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία.
Το 1ο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Ελλάδα (Δυτική Μακεδονία) που ταυτόχρονα αποτελεί το 1ο ΣΔΙΤ απορριμμάτων δυναμικότητας 120.000 τόνων ανά έτος.
Η μεγαλύτερη Mονάδα Βιολογικής Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Ευρώπη (Σόφια, Βουλγαρία) δυναμικότητας 410.000 τόνων ετησίως.
Η Μονάδα Μηχανικής Βιολογικής Επεξεργασίας στη Λάρνακα της Κύπρου που σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και λειτουργεί από την Εταιρεία, αποτελεί το πρώτο έργο παγκοσμίως με εκτεταμένο οπτικό διαχωρισμό για την ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών από σύμμεικτα απορρίμματα ενώ παράλληλα γίνεται αερόβια βιολογική επεξεργασία του οργανικού κλάσματος των απορριμμάτων. Οι εγκαταστάσεις αποτελούνται από εργοστάσιο επεξεργασίας σύμμεικτων δημοτικών απορριμμάτων και χώρο υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων. Η δυναμικότητα επεξεργασίας του εργοστασίου ανέρχεται σε 190.000 τόνους σύμμεικτων δημοτικών αποβλήτων ετησίως.
Η κατασκευή δύο Εργοστασίων Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Κροατία, συνολικής δυναμικότητας 190.000 τόνων ανά έτος.
Η λειτουργία του ΕΜΑΚ στην ΟΕΔΑ Φυλής, δυναμικότητας 300.000 τόνων ανά έτος και η μετατροπή του σε Πράσινο Εργοστάσιο με έμφαση στην ανακύκλωση, στην παραγωγή δευτερογενούς καυσίμου και στην παραγωγή Compost υψηλής ποιότητας από προδιαλεγμένα οργανικά απόβλητα.
Η λειτουργία του εργοστασίου στο Osnabrück της Γερμανίας, δυναμικότητας 105.000 τόνων ανά έτος.
Ο υπό κατασκευή Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Ελαιώνα Αττικής ημερήσιας δυναμικότητας 1200 τόνων ανά ημέρα που θα εξυπηρετεί τον Δήμο Αθηναίων και τους όμορους δήμους.
Με έμφαση στην ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών, την εξοικονόμηση πόρων, τη μείωση της χρήσης ενέργειας για την παραγωγή νέων υλικών και τη μείωση των αέριων εκπομπών, η ΗΛΕΚΤΩΡ αξιοποιεί τις τεχνολογικές καινοτομίες καθώς και εξειδικευμένο εξοπλισμό για τον σχεδιασμό υπερσύγχρονων μονάδων. Στον τομέα της Επεξεργασίας του οργανικού κλάσματος των απορριμμάτων, η ΗΛΕΚΤΩΡ εξειδικεύεται στη Βιολογική Επεξεργασία για την ανάκτηση χρήσιμων υποπροϊόντων και στην αποτέφρωση. Στο τέλος της «αλυσίδας αξίας» στη Διαχείριση Απορριμμάτων βρίσκεται η διαχείριση των υπολειμμάτων, κυρίως με την υγειονομική ταφή (με τις υποστηρικτικές υποδομές επεξεργασίας στραγγισμάτων) αλλά και με την αποτέφρωση των ανεπεξέργαστων υλικών.